Secure Portal

Identiteit speelt een grote rol bij het verbeteren van informatiebeveiliging. Door de identiteit te verifiëren kunt u beslissen of een systeem of persoon wel of niet bij bepaalde informatie kan. En wanneer u in staat bent deze raadplegingen op te slaan op een beveiligd systeem heeft u niet alleen een logboek dat als digitaal forensisch bewijs kan dienen, maar helpt dit u ook in uw audits. Het inregelen van dit soort verificatie identificatie systemen is echter vaak complex en kostbaar. Securable kan dit door verschillende bestaande technieken te combineren snel en voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding aanbieden.


Multifactor Authenticatie

Een wachtwoord alleen is niet meer genoeg als beveiliging. Deze worden geraden, gekraakt of verloren. Het is verstandig een tweede bron van authenticatie te kiezen. Hierdoor kan een aanvaller veel moeilijker uw gegevens stelen. Dit is precies wat onze Secure Portal aanbiedt. Geen complexe systemen, geen vereiste ondersteuning van uw applicaties, gewoon een tweede bron van authenticatie naar keuze. Deze tweede sleutel kan van alles zijn: een applicatie op uw telefoon (Microsoft Authenticator, Google Authenticator, etc.) of een hardware token (Yubikey).

Immutable log

Vaak worden bij hacks ook uw logboeken aangepast, zodat er geen bewijs is dat er ooit een hack is geweest of hoe die heeft plaats gevonden. Hierdoor kan er tijdens of na een aanval veel moeilijker actie worden ondernomen om de aanval af te slaan of te beperken. Toch bent u verplicht bij te houden wat er op uw systemen gebeurt en riskeert u een boete wanneer u deze logs niet kunt overhandigen. De Secure Portal biedt u “Immutable Logs”. Dit zijn logboeken die niet gewijzigd kunnen worden. Hiermee kunnen wij u helpen om aanvallen af te slaan en ontloopt u hoge boetes. Tegelijkertijd kunt u makkelijker aan uw (compliancy) standaarden voldoen en kan dit gebruikt worden door uw medewerkers (bijvoorbeeld wanneer er een wijziging is doorgevoerd met negatieve gevolgen).


Versleuteling

Ondernemingen hebben vaak programma’s die onmisbaar zijn voor de organisatie, maar verouderd zijn in de beveiliging. Deze programma’s hebben vaak verouderde versleuteling van hun verkeer of soms helemaal geen versleuteling. Het opnieuw schrijven van deze programma’s is duur en tijdrovend. Met onze Secure Portal hoeven er geen aanpassingen te worden gedaan aan uw programma, maar krijgt u toch een sterk versleutelde verbinding. Ook kunnen uw medewerkers, wanneer u daarvoor kiest, dit gebruiken om op afstand te werken.