Penetration Test

Wat is een Penetration Test?

Wilt u weten hoe ver een hacker of bad actor, met geen of weinig informatie, kan komen in uw omgeving? Dan kunnen wij een Penetration Test (pentest) voor u uitvoeren. Een security expert van Securable test dan uw systemen en rapporteert zijn/haar bevindingen. Met behulp van dit rapport kunnen wij onze klanten zowel kosteneffectief als kwalitatief begeleiden naar een effectievere informatiebeveiliging.

Wanneer Securable een pentest voor u uitvoert, nemen wij van tevoren met u door welk systeem u getest wilt hebben en tot hoe ver wij mogen gaan in ons testproces.

Heeft u liever een algehele scan van uw omgeving of systemen? Kijk dan ook eens naar ons Security Assessment:

Hoe gaan wij te werk?

Als wij een pentest uitvoeren kan dit op twee manieren: in de vorm van een blackbox test of een graybox test.
1. Bij een blackbox test hebben wij geen informatie over de systemen die wij voor u gaan testen.
2. Bij een graybox test gebruiken wij minimale informatie over uw te testen omgeving. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een ip of website adres.

Voordat wij beginnen, gaan wij met u om tafel om met u te bepalen waar u precies behoefte aan heeft. Hierna scannen wij uw omgeving en proberen wij ‘in te breken’ in uw omgeving. Als u systemen heeft waarvan u liever niet heeft dat wij deze aanraken, houden wij hier natuurlijk rekening mee.

Zodra wij klaar zijn met ons onderzoek, maken wij voor u een rapport met onze bevindingen. Als wij tijdens het testen een groot beveiligingsprobleem vinden, laten wij dit natuurlijk meteen aan u weten. Dit rapport presenteren wij vervolgens aan u, zodat u alle informatie heeft om actie te kunnen ondernemen.